Varning för bluffen Rofub!

Om det är något jag verkligen superhatar så är det företag som bygger sin verksamhet på att skicka ut bluffakturor till folk. Bedrägliga företag. Ibland handlar det om annonsplatser i idiotiska kataloger eller på hemsidor. Men när det gäller ROFUB – Riksorganisationen för utsatta barn är bedrägeriet värre än så, de ger sken av att bedriva behjärtansvärd verksamhet.

När de ringde upp mitt företag så utryckte de också lite luddigt att de samarbetade med Lärbro skola, alltså den skola som ligger närmast oss. Det gör de inte alls. Bluff och båg.

Pool Media heter företaget som knutit flera sådana här bluffinsamlingar till sig: Hem och Skola, ENS – Ett narkotikafritt Sverige, Kampanjen Rökfri Ungdom och Noll tolerans mot mobbing. Att de har lyckats kapa det inarbetade varumärket Hem och Skola är helt sinnessjukt, men sant.

Jag blev tveksam under samtalet igår. Jag sa att jag ville ha skriftlig information för att kunna diskutera med min kompanjon. Då kommer det hem en ORDERBEKRÄFTELSE. Jag har då f-n inte gjort någon order hos dem. Nu har jag mailat en kopia av fakturan, se bilden. Jag kommer också att posta fakturan med påskriften ”BESTRIDER BESTÄLLNING”.

Om ni vill veta mer om det här skitföretaget kan ni kolla här:
Drugnews
Accent Magasin

Ni kan också kolla på det här tv-inslaget:

Eller kolla på hela Uppdrag Granskning (det finns tyvärr ingen kod att bädda in)

Har du liksom jag fått hem en orderbekräftelse, hittar du instruktioner om hur man agerar för att avbryta påhittet på följande ställen:
ST-tidningen
Företagarna

1 kommentar
  1. Anonymous
    Anonymous says:

    Pool Media säljer även åt Småföretagarnas Riksförbund. Som dom startade när Företagarförbundet sa upp deras avtal.Så se upp om dom ringer er.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.