Stil före teknik?


Om man inte bryr sig så mycket om tekniken när man köper sin mobil, om man mest vill ha en mobil som fungerar – hur tänker man då? Väljer man mobil för att matcha sin stil, för att addera något till sin personlighet? (Så fungerar det förstås också när man köper en iPhone, men där ingår ju teknikintresset eller teknikglädjen i personligheten)

I så fall borde mobilföretagen satsa mer på att göra mobiler med fantasifulla och intresseanpassade skal. Som den här mobilen med Hello Kitty. Klimatmobil. Glamourmobil. Racingmobil. Mormorsmobil. Konstnärsmobil. Matmobil. Resemobil. Golfmobil. Jaktmobil. Sportmobil – och förstås möjligheten att välja mobilskal efter vilken fotbollsklubb man tillhör osv.

De kan helt enkelt strunta i att utveckla tekniska nyheter, använd det som finns, men förpacka det med intresseprofil. Tänk som Swatch gjorde när de började med sina plastklockor: lågt pris, rolig design och locka till att köpa flera klockor så att man kan matcha olika situationer.

Se där, smarta tips till Sony Ericsson med flera. Skicka ett mail om ni vill ha flera tips!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.