Jakten på det perfekta headsetet


Jag har en vit iPhone 3G och har i veckan köpt ett nytt bluetooth headset. Ett Plantronics Discovery 975. Jag tror att det kan vara det bästa headset jag någonsin haft.

Till att börja med så blir jag galen om jag inte har headset och headset ska vara trådlösa. Ibland har jag testat headset med sladd, men det slutar bara i elände då jag plötsligt går iväg från mobilen vilken då brakar i backen. Plus att jag trasslar in mig i sladden. En gång virade sladden in sig i ratten när jag körde bil… inte bra. Alltså är det Bluetooth och trådlöst som gäller.

Ett problem med Bluetooth-headset kan vara hur tekniken kommunicerar med mig. Alltså, hur logiskt pedagogiskt upplever jag att knappar, tutljus, blinklampor och annat är? Plantronics har verkligen tänkt till där och utan att kolla instruktionerna så beter sig headsetet fullkomligt begripligt – om än med vissa överraskningar som när jag går till ett annat rum och en röst i örat säger ”You have lost you connection”. Men sen, då kopplar headsetet ihop sig själv med mobilen när jag går tillbaka! Suveränt. Inga tryck på knappar eller sånt tjafs.

Laddningen kan också krångla till det. Vanligen löser tillverkare det genom att ha en laddningskabel som man använder inomhus och en som man kan köpa till om man vill ladda i bilen. Plantronics har tagit ett helt nytt grepp och låter laddningen ske via en liten laddningsask. Samtidigt som man laddar headsetet med asken ansluten till eluttaget, så laddas också själva asken! Det gör att man kan ta med sig asken och sen ladda ytterligare två gånger på en grundladdning. Perfekt när man är ute och reser.

En annan grej som det finns olika lösningar på är hur headsetet ska fästas vid örat. Det finns varianter med byglar runt örat och minimalistiska varianter där man enbart förlitar sig på en plopp i örat. Plantronics har löst det med en utbyggd variant av plopp. Man trycker in ploppen i örat vrider till så att en gummiögla får stöd mot ens inneröra. Smart. Ploppen finns i tre storlekar så att man säkert får den att passa.

Som grädde på moset är ljudet perfekt. Det verkar som att till och med vindbrusfiltret fungerar.

Jag är alltså HELNÖJD! Om du är intresserad kan du köpa headsetet hos Apple. Klicka gärna på en annons för att komma till deras webbutik!

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.