Rockringspaus – och sen då?

I slutet av mars reste jag till Florens. När jag kom hem blev jag förkyld och sen har jag haft massor att göra. Där någonstans tappade jag rockringsrutinen, men så lyckades jag komma igång igen.

Eftersom det var så många varningar om att man måste ta det långsamt när man börjar att träna med sin rockring och bara köra 2 minuter om dagen den första veckan för att sedan öka på lite i taget och eftersom jag märkte att det verkligen gjorde ont och jag fick små blåmärken, så var jag fundersam över hur det skulle fungera att återuppta träningen.

Jag började med 3 minuter och direkt kändes det i de övre magmusklerna! Jag försökte därför hålla mig på 3 minuter i flera dagar, men sen har jag ökat på och då började det kännas ända ner i benmusklerna, fast som en stumhet. Sådant som jag kan stretcha bort.

Men, det har inte varit svårt alls att återuppta träningen! Lite ont i magmusklerna de två första dagarna, sedan inget. Och inga blåmärken alls? Det fattar jag inte riktigt. Varför fick jag små blåmärken i början, men inte nu?

I alla fall. Det är enkelt att komma igång efter ett uppehåll. Jag ökade på träningsdosen i snabbare takt än när jag började med rockring och det har fungerat bra!

Här kommer en videosnutt för den som vill kolla in hur man gör med sina armar när man tränar med rockring:

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.