Test av rengöringsmedel för badrum

På Gotland har vi hårt vatten. Det gör att badrummet blir extra jobbigt att städa på grund av en massa envisa kalkavlagringar som växer till sig på nolltid. Vanliga rengöringsmedel hamnar direkt utom tävlan, även om det står ”badrum” på dem. Man måste snoka upp specialiteterna så att säga.

För den som inte har något emot att palta runt med balja och trasa/svamp finns Citex. Luktar illa, men får bort det mesta.

Föredrar man att spraya (kan man i och för sig fylla en sprayflaska med utspädd Citex, vilket vi testat) så finns Cillit Bang som faktiskt länge höll ställningarna som det smidigaste alternativet. Tills vi råkade köpa Euroshoppers badrumsrengöring på sprayflaska. Ni vet, Euroshopper, ett av de mest anonyma märken som finns, lågpris och därmed har man inte så höga krav på kvaliteten. Det visar sig att Euroshoppers badrumsrengöring fungerar i princip lika bra som Cillit Bang MEN Euroshopper vinner på smidighet genom att munstycket sprayar och inte bara pytsar ut medlet i en fjuttig stråle, så som det blir med Cillit Bang.

Så, min rekommendation måste faktiskt bli Euroshoppers badrumsrengöring!

Just idag har jag också testat ett nytt påhitt från Mr Muscle. En grön svamp som man fäster en dyna med rengöringsmedel på. Det blev lite oljigt och viss smuts löstes upp – men för att rengöra gotländska badrum behövs sådant som löser upp KALK. Tänk på det du Mr Muscle! Inget vidare alternativ alltså.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.