iPod för nybörjare – Del 3: bilder

Om du har läst iPodskolan del 1 och 2 så har du nu ett hum om hur det går till att lagra musik och spela upp musik när man har en iPod. Men musik är bara en del av vad man kan göra med en sådan här liten minipryl. Om du vill kan du också använda din iPod till bilder och filmer! Om du vill titta på bilder i din iPod är det förstås bra att ha en sådan modell som har en större skärm. Allra bäst är iPod Touch (som är förvillande lik en iPhone), men det fungerar också bra med de nya iPod Nano. Sorteringen av bilder och filmer sköter du i iPhoto, filmer kan du också ha i iTunes. När man ska lägga över material till iPoden från datorn så kryssar man för vad man vill ha med från iTunes respektive iPhoto.

Hur kul är det att titta på bilder eller film i en liten iPod? Tja, ganska kul. Om du är på resa kan det till och med vara mycket kul. Bildkvaliten på filmer är förvånansvärt bra. Har du en iPod Touch kan du dessutom vrida på iPoden så att skärmen och skärmbilden blir horisontell och då blir bildformatet avsevärt större.

Precis som du kan koppla in din lilla iPod till riktigt stora högtalare, kan du faktiskt också koppla in din iPod till en teveskärm eller en projektor. Okej, du behöver köpa till lite utrustning, men det är inga stora eller dyra grejor. Om du har ett sådant dockningsset kan du alltså ta med dig bilder, bildspel och filmer i fickan! Oavsett om det handlar om att visa bilder för släkten eller om det handlar om att visa en snygg presentation för ett företag. Är inte det cool?

Vill man få till riktigt coola presentationer underlättar det om man har en mac-dator och Apples program Keynote. Keynote ingår i programsviten iWorks som är ett roligt, lättarbetat, snyggt och sofistikerat alternativ till Microsoft Officepaket. Presentationer som man gör i Keynote blir mycket bättre än vad man kan åstadkomma i PowerPoint. De känns proffsigare. I Keynote kan man exportera sin presentation till iPodformat.

Vill du veta mer om iPod rekommenderar jag MacWorlds avdelning Allt om Ipod&iTunes.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.