Vår egen rederi-såpa

Jag ska ärligt säga att jag inte riktigt orkar med alla turer runt upphandlingen av Gotlandstrafiken. Det är alldeles för många villkor som ändras hit och dit. Det som avgjorde att Destination Gotland/Rederi AB Gotland beslutade sig för att lämna sitt anbud, var att det kom ett beslut om att även svenska fartyg ska få rederistöd så att de konkurrerar på samma villkor som utländska rederier. Det verkade logiskt tyckte jag, tills jag kollade på HelaGotlands webb-tv där Pigge uttalar sig.

Han påpekar så riktigt att i och med att beslutet om rederistöd kom så sent, fick aldrig andra svenska rederier chansen att konkurrera på samma villkor som Destination Gotland när väl beslutet var fattat. Andra rederier har helt enkelt släppt idén i och med att de utgick ifrån att frånvaron av rederistöd skulle göra det omöjligt att konkurrera om uppdraget.

* uppdatering: Lyssna också på riksdagsdebatten om samma fråga.
* uppdatering 2: Kolla in vad Sten-Crister Forsberg säger på helagotland.se
1 kommentar
  1. Anonymous
    Anonymous says:

    Det var väl redarföreningen där alla svenska rederier är med som krävde att regeringen skulle ge stödet? De fick ju som de ville.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.