Gangvide Farm på G

Igår var jag på Gangvide Farm på sydöstra Gotland och tog lite bilder till hemsida, reklam och pressreleaser. De här coola korna som ser ut att spankulera långt från civilisationen fotograferade jag från det nya fågeltornet i Lausviken.

De har kaniner på gården och nu har de fått ungar. Jag kollade på allt från musliknande nyfödda till ungar som börjat likna kaniner. Som den här lilla gullplutten som råkar ha sitt ena öra nedvikt. Men den har alltså två öron!

De har också höns, gäss och ankor på gården. Den här gången tänkte jag att jag INTE skulle fotografera några fåglar, men det gick ju inte…

Det är mycket skönt att det här med fågelinfluensan klingat av så att alla de här fjäderfäna kan gå in och ut som de vill.

Den här tuppen snurrade till med huvudet just när jag tog bilden. Titta noga så ser ni!

En myskank-hane (heter nog något annat än hane, men ni fattar) blev lite galen när han såg en ganska så lik konkurrent i lacken på den svarta bilen jag körde. Han ställde sig och väste och hackade på bilen där fram. Jag motade bort den. Då upptäckte den ÄNNU en konkurrent, denna gång på bilens långsida. Ny attack. Då jagade jag iväg den hela vägen runt garaget och hoppades att den skulle glömma bort bilen. Det blev inga märken på bilen i alla fall.

I somras var När&Fjärrans Vigor Sörman här och spelade in ett reportage när han mekade med sin Mustang på Gangvide Farm. Det reportaget ska enligt planen sändas den 30 maj. Just nu kan man läsa hans skrivna reportage i tidningen När& Fjärran om samma mekaräventyr.

PS. Vi har ännu inte kommit upp till 100 svar i gotland.nu:s enkät. Gå in och svara på enkäten om du inte redan gjort det. Eller om du är så himlarns bussig och tipsar de du känner om att gå dit och svara! D.S.

6 kommentarer
 1. Rex
  Rex says:

  Förra sommaren flög det in fåglar på mitt kontor vid 2 tillfällen. Trodde definitivt att de hade galna fågelsjukan, vem f-n kommer till mitt kontor frivilligt? För övrigt har även min sambo svarat på enkäten.

  Svara
 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Rex: Menar du att alla som kommer till ditt kontor frivilligt har galna fågelsjukan? Hold on! *ringer Statens Veterinärmedicinska enhet* Ursäkta mig. Förresten kör de en kul TEMO-undersökning i dina trakter har jag hört, de börjar med att fånga in folk i stora håvar. Om man deltar kan man få en blomstercheck!

  (Schystt att din sambo svarat tycker jag!) :-)

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *