Ärtsoppa på mässen

Idag har jag varit på P18 och lyssnat på planer om militärmuseum och upplevelseturism. Det var väldigt många fler män än kvinnor i aulan. Efteråt när det serverades ärtsoppa med punsch i officersmässen var jag ensam dam. Då kände jag mig faktiskt lite bortkommen, typ ”var det verkligen meningen att jag skulle hit, tänkte de så?”. Fast sen började jag prata med folk och så var det problemet löst. Jag pratade som vanligt till dess jag lämnade bygget.

Det är ganska spännande att höra om bunkeranläggningar som sträcker sig 4–5 våningar rakt ner i marken och som ovan jord bara är lite betong och en järnlucka. Plats för 200 personer som kan leva där helt isolerade i flera dagar – ungefär som i en ubåt, fast under jorden. Det vore ju ruskigt spännande om man fick kliva ner i en sådan!

I övrigt får man verkligen träna öronen för att hänga med i snacket med alla militärtermer.

7 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Spännande att kliva ner i en sådan bunker??????????? Huuu
  Snälla Åsa jag ryser och får panikkänslor av bara tanken, säger bara som så att -ALDRIG. Nä ovan jord ska vi vara, här finns det gott om luft.
  Energirika kramar från Rovisen Mona

  Svara
 2. Anonymous
  Anonymous says:

  Vänta lite, tänker jag för mig själv. Jag har faktiskt fått äran att kliva ned i några av dessa ( finns ju en del…). Har svårt att minnas exakt var just nu, men tror det var…näe, sjutton gubbar, minns dessvärre inte mer exakt just nu. Men, det var just de radioapparaterna som stod där, sängplatserna etc. Mkt Intressant.

  /sthlm

  Svara
 3. Anonymous
  Anonymous says:

  Du är så neutral,Rusan.
  Det är inte jag..
  visst, vi drömmer om en färgrik värld. Det gör vi båda.
  OK, kanske en liten respondens?
  / sthlm

  Svara
 4. Anonymous
  Anonymous says:

  Hahahah! Nej, jag menade inte i ngn dålig bemärkelse, jag menade bara att jag själv är så himla arg ibland, därav min faiblesse för det militära.
  Men- det har lagt sig nuförtiden.
  / sthlm

  Svara
 5. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  När jag bodde i Växjö hände det nästan ingenting, men nu när jag bor ”isolerad” på en ö mitt i Östersjön och dessutom 4,3 mil från Visby, ja då bor jag plötsligt i händelsernas centrum. Det är därför jag döpt min blogg till Åsa Mitt i Världen.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.