Dags att blogga!

Jaha, nu har jag alltså gjort det: startat en blogg. Jag är inte säker på varför. Nyfikenhet kanske? Vad är det jag kommer att skriva om jag ger mig själv ett sådant här forum? Jag går inte runt och är jättearg på något speciellt som jag vill få utlopp för. Däremot tycker jag att det ständigt händer spännande saker här på Gotland, och särskilt på norra Gotland.

Det är spännande att bo i en verklighet som är under förvandling. Att få se hur människor tar tag i sin egen situation och skapar sina egna förutsättningar. Att se hur det Gotland som jag flyttade ifrån för över 20 år sedan, nu har blivit till en spännande utvecklingsverkstad där idéer och företag får lust att växa och finnas till.

Turismen betyder mycket för utvecklingen. Inte bara för att den direkt genererar intäkter – det mest spännande med turismen är att den under åren fungerat som vitaminjektioner och tillfört nya människor och nya idéer. Plus att flera av turisterna kommit att bli stugägare och så småningom hittat sätt att kunna flytta hit och därmed varit med och skapat en spännande mix av människor. Det har alltid kommit människor utifrån till Gotland. Hur mycket gotlänningen än värnar om sitt gotländska arv, så är det många som har förfäder som kommer från andra platser. Utveckling behöver både dem som bott här i generationer och de som flyttar hit. Utan historien blir vi rotlösa, utan nya idéer stagnerar utvecklingen.

När människor med olika livserfarenheter möts uppstår nya impulser. Jag bor på en sådan mötesplats.

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.