Trött QiGong

Jag har just tränat QiGong och klockan är bara sju på morgonen. Något som jag har lite luddigt i bakhuvudet är hur man förhåller sig till om man är trött när man tränar QiGong. För å ena sidan blir man piggare av att träna QiGong, fast å andra sidan, om man verkligen behöver mer sömn, så kan QiGong få en att gäspa och då är det mer ett tecken på att man behöver sova.

Så om jag kanske var lite morgontrött och gäspade nu, betyder det att jag egentligen borde gå och sova lite till? Jag kommer att stanna uppe i vilket fall. Jag satsar mer på att gå och lägga mig i tid och sen kunna kliva upp innan sex för att ge mig själv bra förutsättningar att träna QiGong på morgonen.

Jag tror att morgonträning är ett av de bästa sätten att lyckas få in QiGongträning varje dag. Om man kliver upp och vet att det är det man ska göra. För två år sedan försökte jag få in träningen mot slutet av dagen och det var så lätt att tappa sugen på vägen. Då var inte morgoträning ett val eftersom jag oftast vaknade med svår migrän. Nu är huvudvärken lite lättare på morgonen och ibland dröjer den lite. Då har jag en chans att kunna träna innan den bryter fram.