Mat enligt LCHF

Här i huset komponerar vi maten enligt LCHF – Low Carb High Fat. Från allra första början är det svårt att tänka ut hur man ska komponera mat utan potatis, pasta, ris eller bröd, men efter ett tag så blir det självklart och jag vet inte vad det beror på, men maten smakar så väldigt gott nu! Det måste vara något som händer med smaklökarna eller möjligen hjärnans belöningssystem?

Kolhydrater känns mest som en slags billig bukfylla numer. Inget man behöver, men som man proppar i folk så att de blir snabt mätta – men dessvärre är det just kolhydraterna som får fart på insulinet så att man sedan blir hungrig! När man inte äter kolhydrater blir man inte hungrig på samma sätt.

För dig som är intresserad rekommenderar jag Annika Dahlkvist och Airams LCHF-kokbok. Där står också en del om teorin bakom att äta den här kosten. Kolla på Bokus annons i högerspalten!